Food for Foodies

01-10-2007

Het Food For Foodies keukenatelier is een initiatief van Daphne Aalders, freelance culinair journalist voor o.a. Ambiance, Grande, Bierpassie, 100 Ideeën, Headquarters, MIMmagazine en Bouillon en auteur van verschillende kookboeken. Het idee voor het keukenatelier is gegroeid uit een samenwerkingsproject met de buurtontwikkelingsgroep Antwerpen Noord. Om de culinaire rijkdom van de buurt te promoten schreef ik voor hen het boekje “’t winkelend Noord, al het eten van de wereld”, een abc van exotische ingrediënten te koop in deze buurt, met sublieme foto’s van Kristien Buyse. Een hebbeding waar heel veel positieve reactie op is gekomen. De 1e vraag om een culinaire wandeling te organiseren kwam van Christine Delbeke van de organisatie ‘Singles’. Dat zag ik feitelijk niet goed zitten. Ik vroeg me af of mensen het wel leuk zouden vinden met mij te gaan winkelen in de notoire buurt Antwerpen Noord. De mensen vonden het zeer leuk. Binnenstappen in winkeltjes vol ingrediënten waarvan je de helft niet kent is zoveel leuker met iemand erbij die er alles over kan vertellen. En eens de stap gezet is ga je zelf veel vaker die winkels binnen. . Dan ben ik, opnieuw in samenwerking met de buurtontwikkelingsgroep Antwerpen Noord, aan een reeks van 10 culinaire wandelingen voor het brede publiek begonnen, telkens in een welbepaald thema: vurig Pakistaans, verrassend Assyrisch, anders Marokkaans... En daarna volgde er opnieuw een reeks van 10 wandelingen want de vraag bleek vele malen groter dan het aanbod.