6 leuke activiteiten voor een date in België

Of het nu een eerste afspraakje is met je nieuwe match of quality time met je partner of gewoon een leuk uitje met een vriend(in), we kunnen het eens zijn over één ding: samen dingen beleven is belangrijk. Tijd met elkaar doorbrengen versterkt je band, communicatie en kwaliteit van je relatie. Het houdt de spanning erin en iedereen kan wel een leuke activiteit gebruiken na een drukke werkweek.

Ons landje is klein, maar dit neemt niet weg dat we tal van mogelijkheden hebben om leuke dingen te doen! Speciaal voor de zomerse maanden hebben wij onze favoriete date-ideeën bij elkaar gesprokkeld om je te helpen met de zoektocht naar dé perfecte activiteit. Lees verder en geef je volgende date een originele twist. You’re welcome 😊

1. Genieten tijden een picknick


Plantentuin Meise

Vlaams-Brabant

Een picknick is de ideale gelegenheid om buiten van het zonnetje te genieten.  Je hoeft niet urenlang broodjes klaar te maken in de keuken. Een stukje kaas, een bakje druiven en een glaasje wijn zijn al voldoende om samen met je date te genieten. 

Aan het meer, in een bos of in het stadspark, picknicken is dus een absolute aanrader. Picknicken in de buitenlucht geeft je energie. Is het slecht weer? Doe eens zot en organiseer een picknick in de woonkamer.

Tip: Onze favoriet is de Plantentuin van Meise: een oase van rust, slenteren tussen de eeuwenoude bomen en reuze cactussen kijken in de indrukwekkende serres. Very insta-proof.

2. Ontsnappen aan de realiteit in een arcade park

Lunapark Reflex 
West-Vlaanderen

Samen ontsnappen aan de realiteit doe je het beste in een game centre. Daarnaast is het ‘the placet to be’ om mooie, blijvende en grappige herinneringen te maken. Laten we het stereotype van gamende mannen en klagende vrouwen nu eens en altijd doorbreken. Zet je beste beentje voor en versla je date tijdens een spannend potje gamen. Is het je eerste date en ben je competitief ingesteld? Super, een stukje competitie is een goede manier om te zien of er een vonk overslaat.

Wie zegt dat vrouwen niet kunnen gamen? Nobody can stop you! Zeg maar vaarwel tegen urenlang in de zetel zitten. Haal die mannen maar van de bank en sleur ze mee naar een game centrum. Plezier gegarandeerd!

Kan je niet goed tegen je verlies? Dan willen we de bekende quote “don’t hate the game, hate the player” even herschrijven naar don’t hate the player, hate the game. Zo heb je garantie op een leuke avond.

Tip: Probeer een prijsje te bemachtigen als herinnering aan al het plezier dat jullie hadden tijdens de date.

3. Snorkelen tussen zoetwatervissen

 

Todi
Limburg

Snorkelen in helderblauw water en witte stranden is iets waar allemaal momenteel naar verlangen, maar ook in ons landje zijn er tal van snorkelmogelijkheden. We moeten hiervoor niet op het vliegtuig te stappen naar de Dominicaanse Republiek, maar de auto naar het Limburgse Todi volstaat. 

In Todi kan je snorkelen tussen meer dan 4000 tropische zoetwatervissen. Altijd al eens willen duiken? Dan kan je samen duikinitiaties volgen, voor je het weet heb je de duikmicrobe te pakken!

Tip: Voor een stevig hongertje nadien kan je afsluiten met een lekker etentje in de brasserie. Alles ingrediënten voor een ideale date dus!

4. Discoschaatsen like it's the 60's


Rollerland

Oost Vlaanderen

Wie heeft een fitnessabonnement nodig als je fit kan worden en daten tegelijkertijd? Rolschaatsen is niet alleen de perfecte combinatie om fit te worden en spieren te trainen, maar het is ook een leuke activiteit voor een date. Daarnaast is het een activiteit die je zowel in de zomer kan doen als in de winter. In de zomermaanden kan je rollen langs het kanaal of in het park, wachtend op zonsondergang en tijdens de gezellig koude wintermaanden kan je losgaan met disco rolschaatsen.

Het was ook the must do in de jaren ’50 en ’60 als date, maar laten we dit leuk initiatief terug brengen naar 2021. Maak je klaar voor jouw date in retro stijl en zet die rolschaatsen al maar klaar.

Tip: (Voor de durvers) Waarom niet verkleed gaan in Grease-stijl? Je begint je date meteen met de slappe lach.

5. Zonsondergang bewonderen op een paard

Flaming Star Ranch
Limburg

België heeft mooie natuurlandschappen en er is niks leuker dan dit te verkennen op de rug van een van de mooiste viervoeters, paarden. Daarnaast geven ze een relaxed gevoel en kom je helemaal tot rust. Geniet tijdens het paardrijden van de frisse buitenlucht en de schoonheid van de natuur. Give it a try en wie weet ben je helemaal verkocht.

Paardrijden is de troef die je nodig hebt voor een avontuurlijke, ontspannende en romantische date. Sterker nog, het is de ideale date voor een eerste afspraakje. Volgens psychologe Lucy Redford haalt een actieve activiteit zoals paardrijden de zenuwen en gedachten van een eerste date helemaal weg. Relax in the saddle, ride like a cowboy and geniet van de tijd samen.

Tip: Combineer paardrijden en picknicken voor de ultieme date-ervaring.

6. Trampolinespringen

 Level Up Trampoline & Inflatable park    
 Antwerpen

Je weet wat ze zeggen: people who play together, stay together’. Een trampolinepark is dan ook ‘the date’ voor een speelse, energieke, maar ook romantische date.

Vergis je niet, een trampolinepark bestaat uit zoveel meer dan gewoon wat rondspringen. Zo zijn er basketbalvelden waar je springend scoort in the basket – pluspunt: ben je iemand die niet goed is met ballen? Geen zorgen, het is veel gemakkelijker om al springend te scooren 🙂 Ook kan je samen met je partner duiken in het zwembad vol schuimrubberen kubussen. 

Klaar om het speelse innerlijke kindje (dat we allemaal in ons hebben, ja ook jij!), naar boven te halen? 

Tip: Haal je beste trampolineposes uit en moedig je date aan om hetzelfde te doen. Leuke selfies verzekerd!

Deel dit bericht