FAQ

Hieronder vind je een lijst met de frequently asked questions. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Geef ons dan zeker even een seintje!

 • Hoeveel leden zijn er?

Singles heeft een actief ledenbestand van zo'n 800 toffe singles, verspreid over heel Vlaanderen.

 • Welke leeftijdsgroepen zijn er binnen Singles?

De meest voorkomende leeftijdgroepen liggen tussen 30-65 jaar. We merken een piek bij de leden tussen 45-55jaar.

Belangrijk: Singles is een sociaal concept, alle leeftijden zijn van harte welkom. Bovendien gaan we onze leden dus niet verdelen in leeftijdsgroepen maar wel binnen interesses. Zo kom je altijd nieuwe mensen tegen die dezelfde dingen graag doen.

 • Wat is de man-vrouw verdeling in de ledengroep?

De dames vertegenwoordigen zo'n 60% van het ledenbestand, de heren zo'n 40%.

 • Hoe lang is iemand gemiddeld lid?

De meeste leden blijven tussen 2-5 jaar lid, al is dit natuurlijk iets heel persoonlijk. Eens je ingeschreven bent, ben je levenslang welkom bij Singles.

 • Wat voor mensen zijn er lid bij Singles?

Dit is misschien wel dé meest gestelde vraag en we kunnen je gerust stellen: Ja, het zijn normale mensen ;) Singles verenigingen zijn al lang hun stoffige imago ontgroeid. Onze leden zijn typisch iets hoger opgeleid met een drukke baan en/of sociaal leven. Zij zien Singles als een leuke aanvulling op hun vrije tijd en een kans om eens nieuwe mensen te ontmoeten. Je hoeft niet super sociaal te zijn om erbij te horen, met een open geest en een brede glimlach kom je al héél ver!

 • Zijn er ook activiteiten voor ouders met kinderen?

Bij Singles willen we in de eerste plaats onze leden in the picture zetten. Natuurlijk is het leuk om jouw kleine wondertje(s) overal mee naartoe te nemen, maar soms is het ook gewoon eens tijd voor jezelf. Jij kan je helemaal concentreren op jouw leuke dag en op nieuwe mensen ontmoeten. Zo zijn nadien jouw batterijen weer helemaal opgeladen om 1 en al aandacht te zijn voor je kroost.

 • Kan ik ook deelnemen aan activiteiten in andere provincies?

Natuurlijk!! Bij Singles moedigen we onze leden zoveel mogelijk aan om ons mooie landje tot in de verste hoeken te gaan bewonderen. Dankzij ons carpoolsysteem rijd je samen met jouw streekgenoten en heb je al een leuke babbel onderweg. Bovendien maak je zo nieuwe vrienden over het hele land.

 • Is mijn hond welkom op de wandelingen?

Jouw trouwe rakker is meer dan welkom want het Singles team is dol op viervoeters. Zolang ze natuurlijk lief zijn voor de andere leden en aan de leiband blijven, no problemo!

 • Ik kan niet elk weekend komen, heeft het dan wel zin om lid te worden?

De meesten van onze Singles-leden zijn bezige bijen met een overvolle weekplanning. Je bekijkt Singles best als een leuke toevoeging aan jouw vrije tijd waarvan je gebruik kan maken wanneer het je uitkomt. Kan je een tijdje niet komen? Dan zet je gewoon je abonnement even in pauze. Zo verlies je ondertussen geen abonnementsduur en betaal je enkel voor de periodes waarin je ook echt deelneemt.

 • Mag ik lid blijven wanneer ik een relatie heb?

We vinden het belangrijk dat onze leden zoveel mogelijk aansluiting vinden bij elkaar. Dat betekent dus in de eerste plaats dat iedereen single is. Dus eens je jouw 'special someone' gevonden hebt in de groep kan je jammer genoeg niet meer deelnemen. Je kan gebruik maken van de pauzeknop (zo verlies je geen abonnementsduur) en zorgenloos genieten van je relatie. Heeft het toch niet mogen zijn? Dan kan je gewoon weer activeren en deelnemen.

 • Hoe kan ik me inschrijven?

We houden ervan om al onze nieuwe leden persoonlijk te leren kennen. Daarom nodigen we je uit voor een Kennismakingsgesprek in 1 van onze kantoren. Hier geven we je alle nodige uitleg over het reilen en zeilen binnen Singles. Ben je overtuigd? Dan schrijven we je meteen in en je kan dezelfde week nog starten met je nieuwe avontuur.