Leuke tips voor singles tijdens de lockdown

Als single is het zo al een uitdaging om leuke weekendactiviteiten te vinden dus #blijfinuwkot helpt je zeker niet.

Sure, bingewatchen doen we allemaal eens graag, maar een heel weekend is dan misschien weer van het goede teveel. Daarom is Singles aan het brainstormen geslagen met als resultaat: 8 x inspiratie om het weekend door te komen in tijden van Corona. Have fun!

 

Connect met je buurt

Nodig je buren uit om deel uit te maken van een whatsapp groepje. Je kan elkaar helpen met boodschappen, samen afspreken om te klappen voor de zorgverleners om 20u of een babbeltje slaan op het terras. Ben je muzikaal aangelegd? Gooi je ramen open en laat de hele buurt meegenieten. Wedden dat er ook voor jou een applausje in zit?

Online apero

Niet de origineelste optie maar zeker het meest trending deze dagen. Online aperitieven is zo populair geworden dat er misschien wel een heel nieuwe manier van samenkomen is ontstaan die ook in het post-Corona tijdperk zal blijven bestaan. Wie weet..

Er zijn ontelbaar veel tools om te praten via video call: Skype, FaceTime, Teamviewer, Zoom,.. Bij allemaal is het mogelijk om verschillende mensen samen te brengen in 1 call. Dus: trommel enkele vrienden op, schenk jezelf een lekker drankje in en praat gezellig bij. Je zal merken dat, doordat je elkaar kan zien, je toch nog net iets meer verbonden bent. Je kan zelfs nog een stapje verder gaan met een leuk muziekje op de achtergrond en dansen maar!

Bij Singles.be is de online apero ondertussen een vast onderdeel van ons weekend geworden. Even samenkomen om te lachen en ventileren kan héél goed doen dus wij zijn absoluut fan!

Online fitness

Niet naar je fitness kunnen voor een goede work-out en een babbel, dat is balen natuurlijk. Zeker als het minder weer is en je kan niet gaan joggen/wandelen. De meeste grotere fitness centra boosten nu volop hun online platform met oefeningen om thuis aan de slag te gaan. Maar ook youtube staat vol met leuke oefeningen voor thuis.

Je hebt niet meer nodig dan een paar vierkante meter en je laptop om erin te vliegen. Wedden dat je je nadien een stuk beter voelt?

Online Speeddating

Pardon? Jawel, je hoeft niet meer uit je luie zetel te komen om andere singles te ontmoeten. Smartvibes lanceerde sinds kort speeddate.be. Je schrijft je in en ontmoet 6 tot 10 andere mannen of vrouwen van jouw leeftijdsgroep én uit jouw streek. Bovendien loopt er momenteel een interessante actie: €1,99 voor online speeddating + smartbeat datingapp. Het proberen waard toch?

Ga op ontdekking in eigen dorp

De wagen nemen om ergens te gaan wandelen wordt afgeraden. Dan gaan we maar local. Want hoe goed ken jij je dorp of stad eigenlijk? Neemt google maps erbij en snuffel rond naar groene/ leuke plekjes in jouw gemeente waar je nog nooit geweest bent. Je vindt ook online vast leuke wandelroutes van andere wandelaars in je buurt. Is het mooi weer? Waarom geen picknick en een goed boek meenemen..

Online spelletjes spelen

Ok samen aan tafel zitten en spelletjes spelen is leuker. Maar dit is toch the next best thing. Men neme: een paar vrienden of familieleden, lekker drankje en snacks (nope, je hoeft niet te delen) een smartphone, tablet of laptop. Heb je het liever old school dan kan je gaan voor een partijtje Scrabble. Verder zijn er ook tal van websites die honderden gratis multiplayer spelletjes verzamelen zoals spelletjes.nlfunnygames.bespeelspelletjes.nl,…

Project Home

Zijn er klusjes of projectjes in je huis die je al een tijdje uitstelt? Dit is het uitgelezen moment om de handen uit de mouwen te steken. Enkele ideeën die gegarandeerd je humeur verbeteren:

  • Je eigen kruidentuintje aanleggen op je terras of in de tuin. Heb je dit niet, maak dan zelf een indoor kruidentuin voor in je keuken
  • Versier je woonkamer met fotocollages waar je instant vrolijk van wordt
  • Geef die muur in je slaapkamer een fris lentekleurtje
  • Je hoeft niet perse nieuwe spullen te kopen om je interieur een andere look te geven. Probeer eens sommige meubels een ander plekje te geven en je huis voelt meteen anders aan
  • Geef je kamerplanten wat extra liefde door ze te verpotten
  • Ga voor een grondige lente schoonmaak en zet oude spullen op tweedehands websites (en verdien meteen nog een centje bij, ha!) Tip: Google Marie Kondo voor de betere opruimcoaching.

Leer iets nieuws!

Stilstaan is achteruitgaan. Wil je al lang een nieuwe taal leren? Of misschien bepaalde skills bijschaven voor je werk? Je zal nooit meer gelegenheid hebben dan nu. Online kan je ontelbaar veel gratis of betalende cursussen teruvinden van de meest uiteenlopende onderwerpen. Met 1 uurtje per dag kan je op enkele weken al ontzettend veel bereiken. Go You!

Deel dit bericht